“RF – animator in čarodej, ki izvede prvovrsten kulturni dogodek za otroke in odrasle.
Gledalcem simpatično, lahko bi rekli skozi stranska vrata, “proda” tudi ogromno edukativnih vsebin. Priporočam.”

Boris Mužar, univ. dipl. pedagog, ravnatelj OŠ Mirana Jarca Črnomelj

 

“S čarodejem Frelihom sodelujemo že vrsto let. Čeprav smo skupaj vsak prvi dan v novem šolskem letu, se nikoli ne dolgočasimo – vsako leto namreč svoj program nekoliko spremeni, aktualizira in popestri z novimi triki. Otroke zna motivirati in pritegniti k sodelovanju in v programu uživamo tako prvošolčki kot tudi odrasli.”

Pia de Paulis Debevec, ravnateljica OŠ Miroslava Vilharja Postojna

 

“V imenu predšolskih otrok in učencev osnovnih šol se zahvaljujemo čarodeju Romanu Frelihu za profesionalni nastop. Popestril in polepšal je praznični december na osnovnih šolah v Podbrdu, Tolminu in Mostu na Soči, ter v vrtcu v Tolminu.”

Majda Maglica, predsednica Društva prijateljev mladine Tolmin

 

“Predstava je polna smeha in nepozabnih trikov. Otroci jo požirajo.”

Manca Guštin, Event design d.o.o.

 

“Čarodej Roman je resnično pravi čarodej, ki zna pričarati enkratno vzdušje in narisati začudenje in nasmeh na vsak obraz. Otroke na igriv in starosti primeren način ( izbor, ideje, glas, vključevanje otrok)spoznava s točkami čarodejstva J. Všeč nam je, da otroke vključi v svojo predstavo, jih spodbuja k razmišljanju in iskanju idej, jim da vlogo čarodeja in pričara nepozaben dan.V njegovi predstavi se nasmejemo vsi – mali in veliki, saj nas s svojim znanjem popelje v svet, kjer se zabavamo, vsemu čudimo in uživamo J.”

Mali in veliki iz Vrtca Andersen, Natalija Dolenc

 

“Srečni so tisti ljudje, ki v svojem delu maksimalno uživajo ter ga opravljajo z radostjo in predanostjo. Ob tem svoj nasmeh na obrazu, navdušenost in veselje nad delom posredujejo tudi drugim ter vse to samodejno širijo med svojo okolico. Eden takih je zagotovo Čarodej Roman, odličen čarovnik, ljubljenec otrok ter izvrsten animator, ki v svoj svet čudežev, domišljije in nenavadnih doživetij ne popelje le svojega otroškega občinstva, temveč mu sledijo celo odrasli, presenečeni in osupnjeni nad ponovnim odkritjem začaranega sveta sproščenosti in zabave. Igra je del življenja in življenje je del igre. Brez Romana ni niti igre niti življenja.”

Tina Jelenc

“Spoštovani,
menim, da so strokovne delavke tiste, katerih komentar je vredno upoštevati. Spodaj podajam nekaj misli, ki so mi jih posredovale:
1.Čarodej je bil čudovit. Otroci so z zanimanjem sledili dogajanju. Nasmejali smo se do solz in res uživali kot že dolgo ne. Vse pohvale!!! (Katja in Marta iz oddelka prvega starostnega obdobja)
2. Meni in našim otrokom je bila predstava zelo zanimiva, pa čeprav so še majhni. Čarodej se zna prilagoditi starosti in interesu otrok, tako da se za takšno predstavo priporočamo tudi v bodoče. (Marjanca, oddelek prvega starostnega obdobja)
3. Čarodej Roman je pripravil zabavno in doživeto predstavo . Otroci so sodelovali oz: “čist notr padli”. Veliko je bilo smeha in zabave ter medsebojnega sodelovanja pri izvajanju trikov. (Anica, oddelek prvega starostnega obdobja)
4.Tudi jaz mislim, da je bil zelo simpatičen in je otroke navdušil. Še dolgo so se potem o njemu pogovarjali in ga tudi narisali. (Slavica, oddelek drugega starostnega obdobja)
5. Predstava je bila super. Otrokom je čarodej pričaral pravo čarovniško doživetje. Mislim, da je čarodej Roman super oseba za otroke. (Barbara, oddelek drugega starostnega obdobja)

Kot vidite je bilo zadovoljstvo z Vašo izvedbo neizmerno. Hvala Vam.”

Klara Gardelin, Osnovna šola Pivka