dr.Ugacen_1
Z iskrenim veseljem lahko povem, da sem tudi član skupine Rdeči noski – Klovni zdravniki. V resnici kar ponosen, da mi je kot edinemu slovenskemu čarodeju uspelo opraviti z avdicijo in zahtevnim nadaljnjim usposabljanjem, ki je zelo strog pogoj za vstop v to sicer nadvse prijetno druščino.
Skupaj z dragimi mi kolegi in kolegicami ( vsi poklicni igralci, lutkarji, plesalci, animatorji, glasbeniki, klovni….) že več kot deset let obiskujemo otroke (in odrasle ) po bolnišnicah, rehabilitacijskih centrih in različnih zavodih, dostikrat pa nas povabijo tudi v domove za ostarele.

To dejavnost štejem kot dragocen privilegij, kot nekaj, kar tudi mene/nas notranje obogati in osrečuje.
Nenazadnje vsa ta srečanja izdatno pripomorejo k osebni in umetniški rasti, pa seveda k pozitivnemu odnosu do življenja. Včasih se celo vprašam, kdo koga bolj potrebuje, kdo komu lahko več da….? Ali mi pacientom ali oni nam?

Kajti za srečo ne pravijo zastonj : “Več, ko jo daš, več jo imaš !”

No, v življenju nas lahko doleti marsikaj in če se kdaj vseeno znajdete na takem neljubem kraju, pa jo primaha po hodniku ali v sobo kakšen hecen rdečenosi doktor, sestra ali celo hišnik (… hišnik Jože = moja malenkost…), mu le pomagajte pri kakšnem sicer povsem nesmiselnem opravilu, za nagrado vam bo najbrž milni mehurček spremenil v – rdeči nosek! Ali pa se vam kako drugače zapisal v srce….